Oude bekende stelt zich kandidaat bij FC Barcelona en wil van Bartomeu af

Oude bekende stelt zich kandidaat bij FC Barcelona en wil van Bartomeu af

Gepubliceerd: donderdag 10 september 2020 om 13:17do 10-09-2020 om 13:17

De presidentsverkiezingen bij FC Barcelona nemen een nieuwe wending, nu oud-voorzitter Joan Laporta zich officieel kandidaat heeft gesteld. Laporta wil na dit seizoen het stokje overnemen van de onder vuur liggende Josep Maria Bartomeu.

Bartomeu heeft zich niet populair gemaakt in Barcelona door jarenlang wanbeleid en zijn besluit om - ondanks eerdere beloftes - niet mee te werken aan de vertrekwens van Lionel Messi. In maart vinden de nieuwe presidentsverkiezingen plaats en Laportae wordt een van de uitdagers van de zittende president. Hij was tussen 2003 en 2010 al voorzitter van Barça.

Het is niet duidelijk hoe de presidentskandidaat denkt over de positie van Ronald Koeman als trainer van Barcelona. Een andere kanshebber, Victor Font, is daar wel helder over: als hij verkozen wordt tot president moet Koeman plaatsmaken voor Xavi. De andere officiële kandidaten zijn Lluís Fernández Alá en Jordi Farré. De strijd zal nu vooral gaan tussen Bartomeu, Laporta en Font. Een gegeven dat voordelig is voor Bartomeu, want de anti-Bartomeu-stemmen zullen nu onder twee kampen verdeeld worden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws