Update: AZ legt wereldreiziger Krul (33) vast voor beloften: 'Mentorrol vertolken'

Update: AZ legt wereldreiziger Krul (33) vast voor beloften: 'Mentorrol vertolken'

Gepubliceerd: donderdag 10 september 2020 om 14:56do 10-09-2020 om 14:56

Laatste update: donderdag 10 september 2020 om 17:04do 10-09-2020 om 17:04

André Krul (33) maakt de overstap naar AZ. Hij versterkt niet alleen de beloftenploeg, ook wordt hij mentor/coach van de jeugdkeepers van AZ. De voetbalnomade tekent voor één jaar, meldt NH Sport.

Of de goalie daadwerkelijk minuten gaat maken voor Jong AZ is nog maar de vraag. Krul mag enkel de wedstrijden tegen Jong Ajax, Jong Utrecht en Jong PSV keepen, aangezien hij al 33 jaar oud is.

Naast Telstar, Sparta en nu dus Jong AZ staat er nog een fiks aantal buitenlandse clubs op het CV van Krul. De doelman kwam uit voor Iwaki FC (Japan), Boyacá Chicó (Colombia), Bayamón FC (Puerto Rico), Valetta FC (Malta) en speelde vorig jaar nog in Duitsland bij Alemannia Aachen.

Krul is na Elber Evora de tweede doelman die zich deze zomer aansluit bij Jong AZ. Evora kwam eind juli transfervrij over van Jong Feyenoord en tekende net als Krul voor één jaar.

Update: AZ heeft de komst van André Krul bevestigd. De 33-jarige doelman tekent een contract voor één seizoen in Alkmaar, waar hij Jong AZ gaat helpen. "Ik ga een mentorrol vertolken voor de jongere gasten en met name de keepers, onder meer op het gebied van professionaliteit en het leven als topsporter", laat hij weten. "Ik ben daarnaast fanatiek genoeg om mezelf als keeper te willen blijven ontwikkelen en geef elke dag de volle honderd procent. Dat weet AZ en daarin ziet de club voor mij een mooi voorbeeldfunctie weggelegd."

Krul mag in de Keuken Kampioen Divisie alleen in actie komen namens Jong AZ tegen de andere beloftenteams.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws