'Van Gaal en ik hebben aanvaringen gehad, maar hij is helemaal niet betweterig'

'Van Gaal en ik hebben aanvaringen gehad, maar hij is helemaal niet betweterig'

Gepubliceerd: donderdag 10 september 2020 om 22:09do 10-09-2020 om 22:09

Laatste update: donderdag 10 september 2020 om 22:17do 10-09-2020 om 22:17

Louis van Gaal is streng, maar eerlijk en zou mede daarom geschikt zijn als bondscoach van het Nederlands elftal, zegt Ronald de Boer. De Boer werkte bij Ajax, FC Barcelona en Oranje samen met Van Gaal, die genoemd wordt als mogelijke bondscoach.

"Louis heeft geen dubbele agenda's. Hij durft duidelijk te zeggen dat we het als team moeten doen en als iemand uit de pas loopt, zal hij hem direct daarop aanspreken", zegt De Boer voor de camera van VoetbalPrimeur.

"Hij zou hem niet meteen aan de kant gooien, maar hem een kans geven. Die eerlijkheid en duidelijkheid is Van Gaal als geen ander. Hij kan dat zo goed, er zijn geen twijfels. Alles is zo duidelijk besproken en dat vind ik zo mooi aan Van Gaal."

De Boer helpt een verhaal over Van Gaal uit de wereld. "We hebben genoeg aanvaringen gehad, maar mensen denken dat hij betweterig is en alleen zijn eigen verhaal gelooft. Dat is helemaal niet zo. Hij luistert naar je verhaal en soms geeft hij je gelijk, maar je moet wel in de discussie blijven. Als je iets hebt afgesproken en je doet het niet, dan heb je een slechte aan hem."

Toch ziet De Boer liever dat zijn broer Frank bondscoach van Oranje wordt. "Ja, natuurlijk. Dat lijkt me logisch, je wederhelft."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Nederland Nederland

Poll

Voor wie zou jij kiezen?

Van Gaal
79%
De Boer
21%
(1006 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws