PSG mist zeven sleutelspelers en verliest eerste competitiewedstrijd

PSG mist zeven sleutelspelers en verliest eerste competitiewedstrijd

10-09-2020 22:49 Laatste update: 22:52
47

Paris Saint-Germain is in de eerste wedstrijd van het nieuwe Ligue 1-seizoen meteen tegen een nederlaag aangelopen. De uitwedstrijd bij promovendus RC Lens werd met 1-0 verloren.

Omdat PSG de Champions League-finale tegen Bayern München speelde, kreeg de Franse grootmacht extra rust. Om die reden begon de club pas op 10 september aan het seizoen, terwijl de meeste clubs er al twee wedstrijden op hebben zitten.

Wedden

Meer odds

PSG moest het tegen Lens doen zonder Neymar, Kylian Mbappé, Ángel Di María, Keylor Navas, Mauro Icardi, Marquinhos en Leandro Paredes. Zij werden getroffen door corona. Mede daarom zat Xavi Simons bij de selectie van trainer Thomas Tuchel.

Een verzwakt PSG, dat met een onherkenbare voorhoede speelde, was tegen Lens geen moment zichzelf. De thuisploeg kreeg na ruim een kwartier een grote kans om de score te openen, maar was daarna nog maar amper gevaarlijk. 

Na een uur ging het flink mis voor PSG. Doelman Martin Bulka, de vervanger van Navas, blunderde door de bal in de voeten van de tegenstander te schieten. Doelpuntenmaker Ignatius Ganogo wist daar wel raad mee: 1-0. PSG was niet meer bij machte om iets aan die achterstand te doen. Ook invaller Mitchel Bakker kon geen potten breken.