Blikvanger PSV hoopt op basisplaats: Het is de beslissing van de trainer

Blikvanger PSV hoopt op basisplaats: "Het is de beslissing van de trainer"

Gepubliceerd: donderdag 10 september 2020 om 23:41do 10-09-2020 om 23:41

Noni Madueke is klaar om te vlammen bij PSV en hoopt dat hij aanstaande zondag tegen FC Groningen in de basis begint. De Engelse aanvaller spreekt van een goede voorbereiding op het nieuwe Eredivisie-seizoen.

Madueke heeft zich in rap tempo ontwikkeld bij PSV en is een van de blikvangers. "Ik ben altijd klaar om te spelen. Het is de eerste wedstrijd van het seizoen, dus het is erg spannend. Het is de beslissing van de trainer, daar kan ik niets aan doen. Waar ik ook speel, ik moet altijd klaar staan en elke kans aangrijpen", zegt Madueke diplomatiek tegenover FOX Sports.

Madueke zit nog niet lang bij het eerste van PSV. "Het ging heel snel. Ik speelde een jaar voor O19 en toen ging ik januari mee op trainingskamp naar Qatar. In maart tekende ik een nieuw contract en maakte ik mijn debuut. Mensen zeiden altijd dat als ik m'n werk doe, dingen snel kunnen gaan. Ik heb dat onthouden", zegt hij daarover.

De stijl van Roger Schmidt, de nieuwe trainer, bevalt hem wel. "Het gaat allemaal over aanvallend voetbal, hoog drukzetten en zoveel mogelijk vooruit voetballen. Het is heel intensief. Ik denk dat het perfect bij de spelers van ons team past. Het is een goede stijl. Je staat hoger op het veld, dus je kunt meer energie kwijt in het drukzetten naar voren."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Verdient Madueke een basisplaats?

(985 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws