Tadic: 'De Ligt, De Jong en Schöne zijn vertrokken bij Ajax en nu zij weer...

Tadic: 'De Ligt, De Jong en Schöne zijn vertrokken bij Ajax en nu zij weer..."

11-09-2020 07:57
97

Het team van Ajax dat in het seizoen 2018/2019 de halve finale van de Champions League haalde valt steeds verder uit elkaar. Dat ziet ook Dusan Tadic, aanvoerder van de Amsterdammers, die vertrouwen blijft houden in het 'nieuwe' elftal.

De Serviër had op en naast het veld een goede klik met vertrekkers Donny van de Beek en Hakim Ziyech. "Natuurlijk mis ik hen, maar dat geldt ook voor iemand als Joël Veltman", vertelt Tadic aan Voetbal International. "We hebben veel meegemaakt samen, het mooie jaar in Europa heeft van dat team een speciale groep gemaakt."

Stiekem baalt de aanvalsleider van Ajax dat de club ieder seizoen afscheid moet nemen van haar uitblinkers. "Inmiddels zijn jongens als Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Lasse Schöne vertrokken en nu zij weer… Maar dat gebeurt in het voetbal. Andere spelers vullen die plekken dan weer in."

Met die nieuwe spelers, zoals Antony en Mohammed Kudus, werkten de Amsterdammers in de voorbereiding succesvol toe naar het nieuwe seizoen. "De wisselwerking tussen de trainer en de spelers is goed. In de voorbereiding op het seizoen hebben we ook veel tijd gehad om te trainen en het is fijn dat je in de wedstrijden al merkt dat er weer groei zit in deze ploeg."