Bizarre situatie Wotte: 'Na één oefenduel moeten vertrekken is heel bijzonder'

Bizarre situatie Wotte: 'Na één oefenduel moeten vertrekken is heel bijzonder'

11-09-2020 08:30
11

Mark Wotte werd donderdag ontslagen bij Al-Wahda in Abu Dhabi. De trainer had nog niet de leiding over een officieel duel van zijn ploeg en stond alleen langs de kant tijdens een vriendschappelijk duel. Toch zijn Wotte en zijn assistenten Fons Groenendijk en Michael Lindeman niet meer nodig.

Het één en ander heeft te maken met de verplichte quarantaine van twee weken die selectie en staf ondergaat na één coronageval in de selectie. "Dat je na één oefenduel alweer moet vertrekken is wel heel bijzonder", zegt Wotte tegen De Telegraaf. "Je weet dat ze hier weinig geduld hebben en dat het snel afgelopen kan zijn, maar hier had ik toch ook weer geen rekening mee gehouden."

Wotte, Lindeman en Groenendijk kregen een ontslagmail nadat ze bij de clubleiding aankaartten dat ze het niet eens waren met de coronamaatregelen. Keeperstrainer Dennis Gentenaar ontving die mail niet en zit nog in onzekerheid. "Ik hoop dat de zaken snel afgehandeld kunnen worden", vertelt Wotte. "Alles is vastgelegd in het contract dus in principe zou het geen probleem moeten zijn."

"Ik hoop zo snel mogelijk terug naar Nederland te kunnen", gaat de 59-jarige oefenmeester verder. "Mijn moeder van 86 is ernstig ziek en heeft niet lang meer te leven. Ik hoop zo snel mogelijk naar haar toe te kunnen. Maar voorlopig mag ik hier de deur niet uit. Het is een heel vervelende situatie."