'Koeman heeft back-upplan klaarliggen en wil Nederlanders naar Camp Nou halen'

'Koeman heeft back-upplan klaarliggen en wil Nederlanders naar Camp Nou halen'

11-09-2020 09:32
126

Ronald Koeman is nog lang niet klaar op de transfermarkt. De Nederlander heeft volgens Marca een lijstje met vier namen bij de FC Barcelona-leiding neergelegd. Stefan de Vrij is een van de namen die voorbijkomt.

Het is geen geheim dat Koeman bezig is met een grondige renovatie van de Barça-selectie. De trainer verkocht eerder al Ivan Rakitic en ook een transfer van Arturo Vidal (naar Internazionale) hangt in de lucht. Koeman is daarnaast bezig om landgenoten Memphis Depay en Georginio Wijnaldum naar de club te halen. 

Volgens Marca heeft Koeman zijn wensenlijstje inmiddels ingeleverd bij de Barcelona-directie. Lautaro Martínez, de beoogde nieuwe spits bij de Spaanse grootmacht, bleek niet haalbaar. Hierdoor kwam Memphis in beeld in Camp Nou. Hij moet naar verluidt ongeveer dertig miljoen euro kosten.

Voor de positie centraal achterin heeft Koeman twee namen doorgegeven. Ten eerste die van Eric García van Manchester City. De Spanjaard moet ongeveer 23 miljoen euro kosten, maar Barcelona kan ook wachten tot volgend seizoen. García loopt dan namelijk uit zijn contract bij de Engelse grootmacht, waardoor hij gratis opgehaald kan worden. Mocht dat daadwerkelijk het scenario worden, denkt Koeman aan Stefan de Vrij. Of hij op dit moment financieel haalbaar is blijft echter nog maar de vraag.