Eerste nederlaag Cambuur in 9 (!) maanden, Jong Ajax verliest ook in De Goffert

11-09-2020 22:50
79

SC Cambuur is vrijdagavond tegen zijn eerste zeperd van het Keuken Kampioen Divisie-seizoen aangelopen. De Leeuwarders lieten zich thuis verrassen door Go Ahead Eagles en zagen een serie van negen competitiezeges op rij (!) ten einde komen: Kowet bezorgde Cambuur zijn eerste officiële nederlaag sinds 17 januari.

SC Cambuur-Go Ahead Eagles 0-2
Go Ahead verloor in augustus 2019 nog met 5-0 in Leeuwarden, maar bleek vrijdagavond een taaiere tegenstander. Cambuur stond na de eerste twee competitieduels op zes punten en had een doelsaldo van 9-1, maar moest al na zeven minuten in de achtervolging: Jeroen Veldmate scoorde uit een indirecte vrije trap. Cambuur begon aan een belegering, maar Go Ahead kwam de eerste helft ongeschonden door én sloeg na rust opnieuw toe. Bradly van Hoeven verraste de Cambuur-defensie en maakte er 0-2 van. Cambuur kwam deze klap niet meer te boven, creëerde nauwelijks kansen en moest voor het eerst sinds lange tijd weer het hoofd buigen.

NEC-Jong Ajax 2-1
NEC had tijdens de openingswedstrijd van datzelfde Cambuur verloren, maar heeft zich herpakt tijdens zijn eerste thuisduel van het seizoen. Rens van Eijden kopte na twintig minuten de 1-0 binnen. Die stand bleef lange tijd op de borden staan, ondanks mogelijkheden aan beide kanten. In de slotfase ging het opeens hard: de Braziliaan Giovanni tekende op aangeven van Kenneth Taylor de 1-1 aan, maar NEC had in een mum van tijd weer een voorsprong te pakken. Jordy Bruijn versierde in duel met Youri Regeer een penalty en benutte hem zelf: 2-1. Daar bleef het ook bij: Jong Ajax staat na twee duels nog op nul punten.

Jong AZ-Jong PSV 1-4
Hetzelfde geldt voor Jong AZ, dat het vrijdagavond moest afleggen tegen de collega-beloften uit Eindhoven. De ploeg van Peter Uneken nam in Wijdewormer juist revanche voor de 1-6 nederlaag tegen Excelsior. Mohamed Taabouni hielp Jong AZ aan een vroege voorsprong, Richard Ledezma benutte op slag van rust een penalty en Jong PSV drukte in de tweede helft door. Ismael Saibari tekende in een half uurtje tijd voor een glaszuivere hattrick en werd de held van de avond bij Jong PSV.