Excelsior werkt aan doelsaldo, FC Volendam gaat pijnlijk onderuit

11-09-2020 20:42
38

Excelsior heeft de uitwedstrijd bij FC Dordrecht gewonnen en staat na drie wedstrijden op zes punten in de Keuken Kampioen Divisie. FC Volendam wacht nog altijd op de eerste overwinning.

FC Dordrecht - Excelsior 1-3
Excelsior stond na twee wedstrijden al op tien doelpunten voor, maar had toch nog maar drie punten verzameld. De knotsgekke wedstrijd tegen Almere City van afgelopen zondag werd met 4-6 verloren.

De ploeg van Marinus Dijkhuizen begon tegen Dordrecht nog slecht aan de wedstrijd. De Schapenkoppen gingen na tien minuten aan de leiding door een goal van Kevin Vermeulen. Het had ook 2-0 kunnen worden, maar Excelsior hield zich staande. Het duurde even voor de Kralingers de boel om wisten te buigen. Elías Ómarsson maakte in de 43e minuut gelijk en bracht zijn ploeg in de blessuretijd zelfs op voorsprong.

Dordrecht deed in de tweede helft nog volop mee en kreeg in de slotfase een grote kans op de gelijkmaker. Excelsior was er op tijd bij om de wedstrijd in het slot te gooien. Het werd uiteindelijk 1-3 door Thomas Oude Kotte.

FC Volendam - Jong FC Utrecht 0-1
Volendam wacht nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen. De eerste wedstrijd van Telstar werd niet gewonnen en vrijdag ging de ploeg van Wim Jonk onderuit tegenover Jong FC Utrecht: het werd 0-1.

Dat Volendam verloren heeft, heeft de ploeg volledig aan zichzelf te danken. Met name in de eerste helft was de thuisploeg veel te slordig en werden veel kansen gemist. De ploeg van Jonk kreeg in de eerste helft veel grote kansen, maar was niet scherp genoeg om er daar eentje van af te maken.

Het werd er voor Jong Utrecht niet makkelijker op toen Oussama Alou met rood van het veld werd gestuurd na het schoppen van Boy Deul. Toch kwamen de bezoekers na een uur op voorsprong door een goal van Hicham Acheffay, die zich kroonde tot matchwinner.