Ajax haalt uit in mini-Klassieker: tennisuitslag op bezoek bij Feyenoord

12-09-2020 14:34 Laatste update: 14:42
115

Ajax O18 heeft zaterdag flink uitgehaald in de mini-Klassieker tegen Feyenoord. De ploeg van coach John Heitinga won op bezoek in Rotterdam met liefst 2-6.

Ajax had op Varkenoord weinig te duchten van de leeftijdsgenoten van Feyenoord. Jaymillio Pinas opende al na twee minuten de score uit een hoekschop, waarna Christian Rasmussen en Kristian Hlynsson er binnen een kwartier 0-3 van maakten. Hoewel Shiloh 't Zand met een benutte strafschop iets terug deed, was de marge halverwege alsnog drie: Rio Hillen tekende voor de 1-4.

Ajax gunde de Feyenoord-talenten in de eerste helft geen moment rust en ook in de tweede helft waren de Amsterdammers de bovenliggende partij. Pinas maakte zijn tweede, voordat Ilyas el Moussaoui scoorde voor de thuisploeg. Het slotakkoord was evenwel voor Ajax-verdediger Olivier Aertssen, die de eindstand op 2-6 bepaalde.