LIVE-discussie: twee verloren zonen en vier nieuwelingen bij Heerenveen-Willem II

LIVE-discussie: twee verloren zonen en vier nieuwelingen bij Heerenveen-Willem II

12-09-2020 17:55 Laatste update: 18:44
47

De ouverture van het Eredivisie-seizoen 2020/2021 zal niet in De Galgenwaard, maar in het Abe Lenstra Stadion plaatsvinden. Na de afgelasting van FC Utrecht-AZ is sc Heerenveen-Willem II de eerste competitiewedstrijd van het seizoen: om 18.45 uur zal er afgetrapt worden in het Abe Lenstra Stadion.

Heerenveen begint met één nieuweling per linie: doelman Erwin Mulder is terug op het oude nest, net als spits Henk Veerman. Ook verdediger Pawel Bochniewicz en spelmaker Oliver Batista Meier starten. De achttienjarige Arjen van der Heide maakt bovendien zijn basisdebuut. Dat geldt ook voor collega-buitenspeler Couhaib Driouech, die de geblesseerd afgehaakte Mitchell van Bergen vervangt. De Friezen spelen met rouwbanden, in verband met het overlijden van Yvonne Spijkerman, de vrouw van assistent-trainer Hennie Spijkerman.

De gasten uit Tilburg haalden vorig seizoen verrassend Europees voetbal. In Heerenveen starten ze met twee nieuwelingen: doelman Robbin Ruiter en linksback Derrick Köhn. Achterin is het echter improviseren, door de afwezigheid van routiniers Jordens Peters en Freek Heerkens en van nieuwkomer Leeroy Owusu. Miquel Nelom staat voor de gelegenheid centraal achterin, middenvelder Dries Saddiki op rechts.

De opstellingen
SC Heerenveen: Mulder; Floranus, Dresevic, Bochniewicz, Woudenberg; Kongolo, Batista Meier, Joey Veerman; Driouech, Henk Veerman, Van der Heide.
Willem II: Ruiter; Saddiki, Holmén, Nelom, Köhn; Saglam, Llonch, Ndayishimiye; Nunnely, Pavlidis, Köhlert.