Eerste Barcelona-opstelling onder Koeman bekend: Messi start, De Jong niet

Eerste Barcelona-opstelling onder Koeman bekend: Messi start, De Jong niet

12-09-2020 18:25 Laatste update: 18:34
93

Ronald Koeman maakt zaterdag zijn officieuze debuut als trainer van FC Barcelona, dat de opstelling voor het oefenduel met Gimnàstic de Tarragona bekend heeft gemaakt. Sterspeler Lionel Messi is na een rumoerige transferzomer alsnog gebleven en start in de basis: Frenkie de Jong is buiten de eerste elf gevallen.

Routinier Sergio Busquets en de talentvolle Carles Aleñá zijn de centrale middenvelders in de opstelling van Koeman. Messi moet samen met Antoine Griezmann, Ousmane Dembélé en de zeventienjarige nieuweling Pedri voor de aanvallende impulsen zorgen. Dembélé stond bijna het hele jaar buitenspel, maar is weer terug in het elftal.

De van Las Palmas overgekomen Pedri is de enige nieuweling in het elftal van Koeman: Luis Suárez is buiten de wedstrijdselectie gevallen, maar het elftal wordt verder hoofdzakelijk gevormd door oudgedienden. Reservedoelman Neto vervangt de geblesseerde Marc-André ter Stegen: Sergi Roberto, Gerard Piqué, Clément Lenglet en Jordi Alba staan voor hem.

Barça trapt om 19.00 uur af tegen de derdedivisionist. De Catalanen beginnen op 27 september aan de competitie tegen Villarreal.