Feyenoord dreigt Berghuis voor spotprijs te verliezen: 'Heel erg laag bedrag'

Feyenoord dreigt Berghuis voor spotprijs te verliezen: 'Heel erg laag bedrag'

13-09-2020 14:13
146

Steven Berghuis is voor minder dan twaalf miljoen euro op te halen bij Feyenoord. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Dick Advocaat baalt ervan dat hij zijn aanvoerder in de laatste drie weken van de transferperiode nog kwijt kan raken.

Feyenoord zette vorig jaar het geïnteresseerde PSV buitenspel door het contract van Berghuis te verlengen. De 28-jarige aanvaller kreeg een topsalaris in De Kuip én de toezegging van de toenmalige directie dat hij voor een vastgesteld bedrag mocht vertrekken in de zomer van 2020.

"Die ruimte hebben ze hem gegeven en dat is achteraf natuurlijk niet goed geweest", reageert Advocaat tegenover het AD. "Er moet wel worden betaald hoor. Maar dat bedrag is wel heel erg laag. Daar schieten wij niets mee op. Dan zullen we heel anders moeten gaan voetballen, daar wil ik nog niet eens over nadenken."

Bij Feyenoord doet niemand uitspraken over het bedrag dat op Berghuis is geplakt. Het AD meldt echter dat 'ingewijden binnen de club fluisteren dat CSKA Moskou veel goedkoper was uitgeweest als het recent niet Chidera Ejuke van Heerenveen maar Berghuis naar Rusland had gehaald'. Ejuke kost zo'n twaalf miljoen euro.

Berghuis was zaterdagavond doorslaggevend in de seizoensopener van Feyenoord bij PEC Zwolle. Door twee goals van de aanvoerder werd het 0-2.