Droomdebuut voor VVV-spits Giakoumakis bij bizarre seizoenstart in Emmen

13-09-2020 14:05 Laatste update: 14:07
38

FC Emmen en VVV-Venlo zijn met een ongekend spektakelstuk aan de Eredivisie begonnen. Een hattrick van debutant Georgios Giakoumakis en late gelukstreffer leverden de bezoekers uit Limburg een 3-5 overwinning op.

FC Emmen schoot voor eigen publiek uit de startblokken. Robbert de Vos, de vervanger van de afwezige Michael de Leeuw, sloeg na amper vier minuten toe in de rebound: 1-0. VVV stelde daar bar weinig tegenover. Alleen Giakoumakis was in de eerste helft dichtbij een doelpunt, maar Emmen-doelman Dennis Telgenkamp redde knap.

Vlak na rust leek Marko Kolar de wedstrijd al in het slot te gooien met de 2-0 voor Emmen, maar niets bleek minder waar. Giakoumakis antwoordde meteen met de 2-1, waarna de Griekse debutant nóg twee keer scoorde: één keer vanaf de penaltystip en één keer met een subtiele stift: 2-3.

Door de opleving van Giakoumakis waren plotseling de rollen omgedraaid op De Oude Meerdijk, maar FC Emmen was niet uit het veld geslagen. De dominante ploeg van trainer Dick Lukkien kwam een kwartier voor tijd weer naast VVV door een slim hakballetje van Nikolai Laursen.

Het leek uit te draaien op een spectaculair gelijkspel, maar bij het ingaan van de negentigste minuut trok VVV toch aan het langste eind. Een voorzet van Tobias Pachonik werd van richting veranderd door uitblinker Caner Cavlan en plofte in de lange hoek achter Telgenkamp: 3-4. Jafar Arias maakte er in de 94ste minuut nog 3-5 van tegen zijn oude club.