Ihattaren maakt excuses aan PSV en Schmidt: 'Soms de grenzen laten zien'

Ihattaren maakt excuses aan PSV en Schmidt: 'Soms de grenzen laten zien'

14-09-2020 07:16
51

PSV-trainer Roger Schmidt verwacht beterschap van Mohamed Ihattaren. Het achttienjarige toptalent werd deze week van de training gestuurd en ontbrak in de basiself voor de seizoensopener tegen FC Groningen (1-3 zege).

Schmidt liet Ihattaren om disciplinaire redenen buiten de basis. Na zijn terugkeer van het Nederlands elftal trainde de aanvallende middenvelder zo ongemotiveerd dat hij werd weggestuurd door de Duitse coach. "Soms moet je de grenzen laten zien", verklaart Schmidt aan het Algemeen Dagblad.

"Het ontwikkelingsproces met jonge spelers is een uitdaging. Mo is een goede speler, ik denk ook wel een goeie jongen. Hij weet zelf ook dat hij fout zat en heeft zijn excuses aangeboden. Het is geen probleem voor mij. Hij mocht het vandaag laten zien bij zijn invalbeurt."

Schmidt wil door met Ihattaren, verduidelijkt hij in De Telegraaf. "Het is een proces, dat je moet continueren met heel jonge spelers. Het is een uitdaging voor hem, voor mij en voor de andere jonge spelers. Soms moet ik aangeven wat ze ervoor moeten doen om altijd in de basis te staan. Mo is een heel goede speler en een erg goed persoon ook. Soms gebeuren dit soort dingen en dat is geen groot probleem. Als spelers in staat zijn de boodschap te begrijpen, ben ik overtuigd dat zij het snel zullen oppakken."