'Manchester City wil transferrecord breken: 94 miljoen euro voor Giménez'

'Manchester City wil transferrecord breken: 94 miljoen euro voor Giménez'

Gepubliceerd: maandag 14 september 2020 om 13:43ma 14-09-2020 om 13:43

Manchester City is nog niet klaar op de transfermarkt. De Engelse grootmacht heeft volgens AS een formeel megabod uitgebracht op José Maria Giménez, verdediger van Atlético Madrid.

Manchester City heeft naar verluidt 89 miljoen euro over voor de komst van Giménez. Door bonussen kan de transfersom in de toekomst oplopen tot 94 miljoen, waarmee de 25-jarige Uruguayaan de duurste verdediger aller tijden zou worden. Het record staat nu nog op naam van Harry Maguire, voor wie Manchester United een slordige 88 miljoen neertelde.

Atlético wil niet meewerken aan een vertrek van Giménez en wijst op de ontsnappingsclausule van 120 miljoen euro in diens contract. De Spanjaard Txiki Begiristain onderhandelt namens City met Miguel Ángel Gil Marin en Andrea Berta, respectievelijk algemeen directeur en sportief directeur van Atlético.

City-manager Josep Guardiola is op zoek naar een centrale verdediger van het hoogste niveau om zijn ploeg te versterken. De nummer twee van het voorbije Premier League-seizoen telde eerder deze zomer al 45 miljoen euro neer voor Oranje-international Nathan Aké. Atlético heeft het megabod van Manchester City nog niet afgewezen, benadrukt AS.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws