Vitesse boekt tweede succes binnen 24 uur en wint besloten treffen met FC Utrecht

Vitesse boekt tweede succes binnen 24 uur en wint besloten treffen met FC Utrecht

Gepubliceerd: maandag 14 september 2020 om 16:28ma 14-09-2020 om 16:28

Vitesse heeft maandagmiddag zijn tweede overwinning in 24 uur tijd binnengehaald. De Arnhemmers startten het Eredivisie-seizoen op de late zondagmiddag met een 0-1 zege bij RKC Waalwijk: maandag vond er op Sportpark Zoudenbalch een besloten oefenduel met FC Utrecht plaats.

Dat deed het zonder de spelers die tegen RKC in de basis stonden, bericht de Gelderlander. Armando Broja, Idrissa Touré en Thomas Buitink maakten in Waalwijk hun opwachting als invaller en stonden in Utrecht in de basis: Broja hield het tachtig minuten vol, Touré en Buitink werden na een uur spelen vervangen.

FC Utrecht kwam dit weekend niet in actie, omdat het thuisduel met AZ werd verplaatst. Desondanks begonnen ook de Domstedelingen niet met hun sterkste elf: volgens het Algemeen Dagblad kregen ervaren krachten als Mark van der Maarel, Sander van der Streek, Giovanni Troupée en Urby Emanuelson – formeel nog steeds clubloos – gezelschap van onder meer de talenten Tim Pieters, Davy van den Berg en Justin Lonwijk.

De doelpunten vielen in de slotfase. Vitesse liep via een intikker van Million Manhoef en een rake kopbal van Broja uit naar een 0-2 voorsprong. Yassin Nasser hielp FC Utrecht vlak voor tijd nog aan een tegendoelpunt, maar die kwam te laat om een nederlaag af te wenden.

Vitesse mag zich nu voorbereiden op het eerste thuisduel van het seizoen: Sparta komt op zaterdag 19 september naar Arnhem. FC Utrecht begint één dag eerder aan de competitie, met een uitwedstrijd tegen koploper VVV-Venlo.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws