Botman botste met Ajax-trainer: 'Hij kreeg van puberjongetjes soms een weerwoord'

Botman botste met Ajax-trainer: 'Hij kreeg van puberjongetjes soms een weerwoord'

Gepubliceerd: maandag 14 september 2020 om 18:29ma 14-09-2020 om 18:29

Laatste update: maandag 14 september 2020 om 18:46ma 14-09-2020 om 18:46

Winston Bogarde werkt nu ongeveer vijf jaar bij Ajax, waar hij zich vooral richt op het doorontwikkelen van jonge talenten richting het eerste elftal. Dat doet hij op zijn eigen manier, ziet Ajax 1-trainer Erik ten Hag. Jongens als Perr Schuurs en Sven Botman kunnen erover meepraten.

Ten Hag geeft aan dat Bogarde een ander type trainer is dan gebruikelijk. "Winston brengt emotie mee. Hij is wat extraverter dan de rest van de staf, een ander karakter", vertelt Ten Hag in gesprek met Het Parool. "Winston zit spelers dicht op de huid, hij is hard voor zichzelf en hard voor anderen. Hij leeft om te winnen en schuwt daarbij niet om de moeilijke weg te gaan. Voetballers moeten het beste uit zichzelf halen, maar soms hebben ze een duwtje nodig."

Dat duwtje probeerde Bogarde ook Schuurs te geven. De jonge verdediger uit Limburg speelde een goede voorbereiding en lijkt een basisplaats afgedwongen te hebben in het eerste elftal. Mede door de tips van Bogarde: zo gaf de jeugdtrainer Schuurs het advies mee om niet meer te lachen in het veld. "De uitstraling naar je tegenstanders toe is belangrijk. Voor mij is het alleen maar goed dat iemand zo op me let en met me bezig is", geeft Schuurs aan.

Bogarde speelde ook een grote rol in de ontwikkeling van Botman, zo geeft de OSC Lille-speler zelf toe. "Het was in het begin zeker niet gezellig tussen ons. Ik moest wennen aan zijn directe en harde aanpak. Hij moest eraan wennen dat hij van die puberjongetjes soms een weerwoord kreeg. Dat botste weleens, maar we zijn vrienden geworden", sluit hij af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws