De Wit blikt terug: 'Die wedstrijd was een van de hoogtepunten uit mijn Ajax-tijd'

De Wit blikt terug: 'Die wedstrijd was een van de hoogtepunten uit mijn Ajax-tijd'

Gepubliceerd: dinsdag 15 september 2020 om 07:30di 15-09-2020 om 07:30

Dani de Wit is de enige AZ-speler met ervaring in de groepsfase van de Champions League. In zijn tijd bij Ajax kwam hij de tegenstander van dinsdagavond, Dinamo Kiev, ook al tegen in de voorrondes van het miljardenbal.

Destijds wist De Wit zich met Ajax te plaatsen voor de Champions League. In Amsterdam werd er met 3-1 gewonnen, in Kiev bleef het 0-0. "Die wedstrijd was een van de hoogtepunten uit mijn Ajax-tijd. De sfeer in dat vijandige, kolkende stadion was ongelooflijk. Dat zal nu totaal anders zijn", geeft De Wit aan in gesprek met De Telegraaf.

Ajax kon zich tijdens die wedstrijd in Kiev voor het eerst sinds tijden weer plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. "Hetzelfde is nu bij AZ het geval", vervolgt De Wit. "Het zou fantastisch zijn als we met AZ ook de groepsfase bereiken, maar dan zullen we eerst deze horde moeten nemen. Om het in de play-offs af te maken."

Er is volgens de AZ-middenvelder geen mooier podium om op te acteren dan de Champions League. "Ik heb mogen invallen tegen Bayern München en Real Madrid, dat zijn momenten die je als voetballer nooit meer vergeet. Maar nu wil ik de Champions League als basisspeler meemaken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws