Heerenveen heeft de smaak te pakken en huurt Californisch talent van Wolfsburg

Heerenveen heeft de smaak te pakken en huurt Californisch talent van Wolfsburg

Gepubliceerd: dinsdag 15 september 2020 om 17:41di 15-09-2020 om 17:41

Laatste update: dinsdag 15 september 2020 om 17:43di 15-09-2020 om 17:43

SC Heerenveen heeft dinsdag zijn zevende aanwinst van deze transferperiode gepresenteerd. De negentienjarige Amerikaan Ulysses Llanez is op huurbasis overgekomen van VfL Wolfsburg en zal tot het einde van het seizoen in het Abe Lenstra Stadion verblijven.

De in Lynwood, Californië, geboren aanvaller met Mexicaanse roots waagde in 2019 de grote oversteek en meldde zich in Wolfsburg. Llanez zat al twee keer op de bank bij de hoofdmacht, maar heeft zijn Bundesliga-debuut nog niet gemaakt. Nu mag hij proberen om in de Eredivisie zijn eerste wedstrijden als prof te spelen.

Technisch manager Gerry Hamstra omschrijft zijn nieuwste aanwinst als 'een behendige, snelle buitenspeler'. "Hij heeft een goede actie in huis en kan een doelpunt maken. Hij geeft ons meer opties op de flanken", laat hij weten aan de Heerenveen-kanalen. "We zijn blij dat we een groot talent als Ulysses aan onze selectie hebben kunnen toevoegen."

Heerenveen versterkte zich eerder deze zomer al met Henk Veerman, Sieben Dewaele, Erwin Mulder, Pawel Bochniewicz, Joaquín Fernández en Oliver Batista Meier. Wolfsburg heeft voor de tweede keer op één dag zakengedaan met een Eredivisie-club: eerder op de dinsdag trok John Yeboah naar Willem II.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws