Benfica verrast en blameert zich tegen PAOK: goed nieuws voor Ajax

Benfica verrast en blameert zich tegen PAOK: goed nieuws voor Ajax

Gepubliceerd: dinsdag 15 september 2020 om 21:53di 15-09-2020 om 21:53

Laatste update: dinsdag 15 september 2020 om 22:09di 15-09-2020 om 22:09

Benfica ligt uit de Champions League en dat is uitstekend nieuws voor Ajax. Omdat PAOK Saloniki er in de derde voorronde met de zege vandoor ging is Ajax verzekerd van een plek in Pot 2, waardoor het in de groepsfase topclubs ontloopt. PAOK won thuis met 2-1.

Benfica liet zich in Griekenland verrassen door PAOK, dat thuis met 2-1 te sterk was. Na een ruim uur spelen stond het nog 0-0, maar in rap tempo ging het mis voor de nieuwe club van Jan Vertonghen. De Belg was ongelukkig bij de openingsgoal van PAOK en kreeg uiteindelijk een eigen goal op z'n naam. 

Benfica nam meer risico en zette alles om de gelijkmaker te forceren, maar een kwartier voor tijd kwam PAOK zelfs op een 2-0 voorsprong. Dimitris Giannoulis startte op eigen helft een solo en gaf de bal uiteindelijk aan Andrija Zivkovic, die doelman Odisseas Vlachodimos passeerde met een schot in de korte hoek. Benfica kwam die klap niet meer te boven. De aansluitingstreffer van Rafa Silva in de 94e minuut kwam te laat.

De uitschakeling van Benfica is zoals gezegd goed nieuws voor Ajax. De Amsterdammers zitten tijdens de loting in Pot 2 en ontlopen FC Barcelona, Manchester City, Atlético Madrid, Manchester United, Chelsea, Shakhtar Donetsk en Borussia Dortmund. 

De loting voor de groepsfase van de Champions League wordt verricht op 1 oktober. Negentien dagen later wordt de eerste groepswedstrijd gespeeld.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws