Stilte in kleedkamer AZ: 'Mooiere ontwikkeling kun je niet meemaken'

Stilte in kleedkamer AZ: 'Mooiere ontwikkeling kun je niet meemaken'

Gepubliceerd: dinsdag 15 september 2020 om 22:40di 15-09-2020 om 22:40

De uitschakeling tegen Dinamo Kiev in de derde voorronde van de Champions League komt hard aan bij AZ. Dat erkennen Teun Koopmeiners en Arne Slot, al wijst de trainer van de Alkmaarders ook op de ontwikkeling van zijn ploeg.

"Dit is de eerste serieuze teleurstelling die wij in de afgelopen anderhalf jaar hebben moeten slikken", zegt Slot tegen NH. "Dit is vrij vroeg in het seizoen echt wel een teleurstelling, want we waren heel graag verder gekomen in de Champions League. Maar tegelijkertijd staat zaterdag Zwolle alweer voor de deur. Ik ben benieuwd hoe de reactie zal zijn."

Het was na afloop muisstil in de kleedkamer van AZ, vertelt Slot. "Eerst komen ze natuurlijk kwaad binnen en vervolgens blijft het heel lang stil." Volgens de trainer zegt het veel over de ontwikkeling in Alkmaar. "Toen ik hier drie jaar geleden kwam, hadden we überhaupt geen Europees voetbal. Het jaar daarna werden we meteen uitgeschakeld in de voorronde. Vorig seizoen overleefden we drie voorrondes en was er een enorme juichstemming met het bereiken van de Europa League. Nu is er teleurstelling over de uitschakeling in de Champions League. Een mooiere ontwikkeling kun je niet meemaken. Al had ik deze teleurstelling liever niet gevoeld."

Koopmeiners
Ook Teun Koopmeiners baalt stevig. De aanvoerder dacht in de eerste helft de controle te hebben met zijn ploeg. "Maar in de tweede helft geven we het weg", doelt hij op de fout van Fredrik Midtsjö die de openingstreffer inleidde. "We schuiven het niet alleen op Midtsjö af, het is alleen doodzonde dat het meteen wordt afgestraft. Maar daar heb je mee te maken op dit niveau."

"Dit komt heel hard aan", zegt Koopmeiners over de nederlaag. "Het is een droom om in de Champions League te spelen. En die kans lag er zeker voor ons. Dus de teleurstelling is heel, heel groot."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws