Geduld Rotterdam is op: Feyenoord komt met langverwacht besluit over stadion

Geduld Rotterdam is op: Feyenoord komt met langverwacht besluit over stadion

15-09-2020 23:32
99

De gemeente Rotterdam heeft zijn buik vol van het talmende Feyenoord. De Eredivisie-topclub moet nú eindelijk beslissen over de plannen voor het nieuwe stadion. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb en wethouder Arjan van Gils zaten maandag om tafel met de commissarissen van Feyenoord. De clubleiding zou zich nog steeds achter het project scharen, maar intern moet er nog het één en ander worden besloten. Daar heeft Rotterdam geen boodschap aan. "Het geduld van de gemeente is hard aan het opraken", zegt Van Gils in het AD.

"Ze zeggen wel eens: een broedende kip moet je niet storen. Maar als het broeden twee jaar duurt, dan kan je jezelf afvragen wat de kwaliteit van het ei gaat worden", vervolgt de wethouder. Feyenoord laat aan de krant weten dat het eind deze week, uiterlijk begin volgende week de knoop doorhakt.

De gemeente maakte al duidelijk dat zij geen extra cent meer bijlegt. Aan het stadion hangt nu een prijskaartje van 365,7 miljoen euro, waarvan veertig miljoen voor rekening van de gemeente komt. Feyenoord is inmiddels al twintig miljoen kwijt aan de stadionplannen, zonder dat er ook maar één paal de grond in is gegaan.