'KNVB beslist: seksspeeltjesproducent mag geen sponsor worden van Emmen'

'KNVB beslist: seksspeeltjesproducent mag geen sponsor worden van Emmen'

Gepubliceerd: woensdag 16 september 2020 om 16:52wo 16-09-2020 om 16:52

De KNVB heeft het verzoek van FC Emmen om EasyToys als hoofdsponsor op het shirt te zetten afgewezen. Sponsoring van de seksspeeltjesfabrikant is volgens de voetbalbond in strijd met 'de goede smaak of het fatsoen', zoals in de regels staat.

Vorige week maandag diende de Drentse Eredivisionist een verzoek in bij de KNVB om EasyToys als hoofdsponsor te presenteren. Een reactie vanuit Zeist liet echter erg lang op zich wachten en daardoor was Emmen afgelopen weekend de enige club die zonder hoofdsponsor op het shirt speelde. De Telegraaf weet dat de KNVB het verzoek nu heeft afgewezen.

EasyToys is een fabrikant van seksspeeltjes en dat is een reden voor de bond om het verzoek van Emmen af te wijzen. Het sponsorreglement van de KNVB bevat namelijk een passage waarin staat dat 'een sponsor niet in strijd mag zijn met de goede smaak of het fatsoen'. Daar beroept men zich nu op in Zeist. In Emmen is het besluit van de bond nog niet bekend, laat de club desgevraagd weten aan Voetbal International.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie FC Emmen

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws