Memphis in wachtkamer: 'Als Barcelona dat doet, hebben onze analisten dat zo door'

Memphis in wachtkamer: 'Als Barcelona dat doet, hebben onze analisten dat zo door'

Gepubliceerd: woensdag 16 september 2020 om 17:45wo 16-09-2020 om 17:45

FC Barcelona moet zich houden aan de regels en hoeft geen trucjes uit te halen om Memphis Depay via een omweg binnen te krijgen. De NOS sprak daarover met Joris Evers, hoofd communicatie van La Liga.

Barcelona wil Memphis en Memphis wil naar Barcelona, maar een transfer is niet zomaar gepiept. Clubs mogen niet meer geld uitgeven dan er binnenkomt. Omdat de Spaanse overheid de clubs gesteund heeft, moet de helft van de inkomsten worden gebruikt om de overheid terug te betalen. Als Memphis Barcelona 30 miljoen euro kost, dan moet daar 60 miljoen aan inkomsten tegenover staan. De helft gaat naar de club (Olympique Lyon), de andere helft naar de Spaanse overheid.

"Wij hebben een financieel controlesysteem dat verder gaat dan het Financial Fair Play (FFP) van de UEFA", zegt Evers tegen de NOS. "Daar kijkt men pas achteraf naar het financiële beleid van een club. Wij doen dat aan de voorkant. Vanaf de start van het seizoen al."

Evers legt uit hoe dat zit. "Clubs loggen in en zien direct de pot met geld die zij mogen besteden aan spelers en stafleden. Hoe hoog of laag dat bedrag is, heeft te maken met de bedrijfsresultaten over de afgelopen vijf jaar. Wanneer een speler aangetrokken wordt, moet een club alle details invoeren in het systeem en zien ze automatisch hoeveel er nog over is van het spelersbudget."

Is het systeem niet te omzeilen? Er werd gesuggereerd dat Miralem Pjanic naar FC Barcelona en Arthur naar Juventus puur een economische transfer was, zodat er extra financiële ruimte zou komen. "Nee, nee, echt niet", zegt Evers resoluut. "Als ze dat doen, hebben onze analisten dat zo door."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Memphis slagen in Spanje?

(4581 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws