Van der Sar stelt fans van United gerust: 'Ik zou Donny met Scholes vergelijken'

Van der Sar stelt fans van United gerust: 'Ik zou Donny met Scholes vergelijken'

Gepubliceerd: woensdag 16 september 2020 om 21:12wo 16-09-2020 om 21:12

Edwin van der Sar denkt dat het aantrekken van Donny van de Beek een schot in de roos is voor Manchester United. De middenvelder, die door de Engelsen bij Ajax werd weggehaald, wordt door de algemeen directeur van de Amsterdammers vergeleken met Paul Scholes.

De voormalig doelman van United laat op de website van The Mancunians weten wat de fans van Van de Beek kunnen verwachten. "Hij kan op alle posities op het middenveld spelen", legt Van der Sar uit. "Hij kan op zes, op acht en op tien en heeft een neusje voor de goal. Daarnaast heeft hij een prima techniek en kan hij als box-to-box-middenvelder opereren. Dat maakt hem multifunctioneel, maar ik denk dat hij het liefste als diepe middenvelder speelt."

De vergelijking met een voormalig Red Devil is door Van der Sar al gauw gemaakt. "Ik zou hem willen vergelijken met Paul Scholes, hoewel die een geweldig afstandsschot heeft en Donny zo niet speelt. Hij komt in de zestien en draagt zo bij met zijn doelpunten. Misschien is het niet eerlijk om hem nu al met Scholes te vergelijken, maar het is een goede jongen en ik ben er zeker van dat hij veel toevoegt aan het team dat Ole Gunnar Solskjaer nu neerzet."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws