Kritiek op bondsbesluit: 'Bijna iedereen wil van dat taboe af, maar de KNVB niet'

Kritiek op bondsbesluit: 'Bijna iedereen wil van dat taboe af, maar de KNVB niet'

Gepubliceerd: woensdag 16 september 2020 om 23:50wo 16-09-2020 om 23:50

Laatste update: donderdag 17 september 2020 om 17:10do 17-09-2020 om 17:10

Eric Idema, directeur van EasyToys, is teleurgesteld dat zijn bedrijf geen hoofdsponsor van FC Emmen mag worden. De eredivisionist uit Drenthe diende een verzoek in bij de KNVB zodat het sponsorschap vastgelegd kon worden, maar de bond wees dat af.

De KNVB wijst daarbij op artikel 3 van het sponsorreglement, waarin staat dat een sponsor niet 'in strijd mag zijn met de goede smaak en het fatsoen'. Idema vindt dat belachelijk. "Die reglementen zijn niet meer van deze tijd", zegt hij tegenover RTV Drenthe. "Ik ben getoetst door banken en door de overheid en de KNVB steekt er vervolgens een stokje voor. Dat is heel moeilijk te rijmen."

EasyToys is het niet eens met de opmerking dat een sponsorschap 'niet fatsoenlijk' zou zijn. "Ja, het schijnt dat het bedrijf gelinkt kán worden aan de seksindustrie. Daar is helemaal geen sprake van. We werken zelfs samen met seksuologen en zijn betrokken bij maatschappelijke projecten. Kennelijk rust er nog steeds een taboe op het onderwerp 'seks'. Daar wil bijna iedereen vanaf, maar de KNVB dus niet."

FC Emmen heeft laten weten zich te gaan beraden over vervolgstappen. Wellicht kan het bedrijf daarbij helpen. "Duidelijk is wel dat ik nu al heel veel telefoontjes en berichten heb ontvangen van juristen die ons dolgraag bij willen staan mochten we dat traject gaan volgen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie FC Emmen

Poll

Wat vind jij van de beslissing van de KNVB?

(1724 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws