Update: NOS krijgt De Boer-nieuws bevestigd: eerste gesprek is gepland

Update: NOS krijgt De Boer-nieuws bevestigd: eerste gesprek is gepland

Gepubliceerd: donderdag 17 september 2020 om 06:35do 17-09-2020 om 06:35

Laatste update: donderdag 17 september 2020 om 09:40do 17-09-2020 om 09:40

Frank de Boer is in beeld om de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal te worden. De KNVB wil voor de volgende interlandperiode de opvolger van Ronald Koeman presenteren en zet vaart achter een eerste gesprek met de 112-voudig international. Dat meldt De Telegraaf.

De bond gaat op korte termijn om tafel met De Boer, die beschikbaar is nadat hij werd ontslagen bij Atlanta United. De oud-coach van Ajax vertelde zondag bij FOX Sports dat hij nog niet is benaderd, maar wel zeer vereerd is. Zijn naam passeerde ook de revue in het gesprek van de KNVB-directie met de spelersraad van Oranje en daar werd niet negatief op gereageerd. De Boer en zaakwaarnemer Guido Albers waren woensdagavond niet bereikbaar voor commentaar, stelt de ochtendkrant.

Hoewel een deel van de spelersgroep graag Henk ten Cate, eventueel met Ruud Gullit als assistent, het stokje ziet overnemen tot en met het EK, heeft hij nog niets gehoord. Frank Rijkaard en Peter Bosz bedankten vorige week zelf al voor de eer. Ook ex-bondscoaches Bert van Marwijk en Louis van Gaal zijn genoemd, maar Van Gaal zou toch geen interesse hebben en Van Marwijk gaat er pas over nadenken als hij een telefoontje krijgt vanuit Zeist.

Dwight Lodeweges neemt momenteel de honneurs waar. Het Nederlands elftal speelt op 7 oktober een oefenwedstrijd tegen Mexico. Daarna wachten duels met Bosnië-Herzegovina (11 oktober) en Italië (14 oktober) in de Nations League.

Update: Frank de Boer en de KNVB hebben binnenkort hun eerste gesprek. Dat heeft de NOS bevestigd gekregen. Volgens de omroep wijst alles erop dat de twee paritjen tot een akkoord gaan komen. Voor 7 oktober moet de nieuwe bondscoach aangesteld zijn. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Frank de Boer als bondscoach van Oranje: zie jij het zitten?

(9271 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws