'AZ heeft behoefte aan injectie: sluimerende belangstelling voor Boadu en Stengs'

'AZ heeft behoefte aan injectie: sluimerende belangstelling voor Boadu en Stengs'

Gepubliceerd: donderdag 17 september 2020 om 07:08do 17-09-2020 om 07:08

AZ heeft zich met de onnodige uitschakeling tegen Dinamo Kiev in de derde voorronde van de Champions League om meerdere redenen in de vingers gesneden. Het Algemeen Dagblad gaat in op de financiële situatie in Alkmaar en de toekomst van de toptalenten.

Door de nederlaag in Oekraïne liet AZ een gouden kans onbenut om financieel een stap te zetten naar de vaderlandse top. In de Champions League ligt alleen al een startpremie van 15,25 miljoen euro klaar. Een bedrag om van te dromen voor de Noord-Hollanders, die een begroting hebben van rond de 25 miljoen.

Het AD benadrukt dat AZ financieel gezond is en 'niet zomaar zal zwichten voor elk bod op één van de parels in de selectie'. Tegelijkertijd hakt de coronacrisis er ook in Alkmaar in en ondervindt de club financiële hinder van het ingestorte dak. AZ heeft dan ook behoefte aan een financiële injectie. Dat blijkt wel uit het feit dat niet Terence Kongolo, Mike van der Hoorn, Jan Paul van Hecke, Wesley Hoedt of Micky van de Ven werd aangetrokken, maar de transfervrije Timo Letschert.

Voor Myron Boadu en Calvin Stengs is ondertussen veel sluimerende belangstelling. Naast de financiële situatie bij AZ, is ook het spelen in de Champions League geen argument meer voor hen om te blijven. De Telegraaf meldde eerder al dat AZ mogelijk genoodzaakt is om een topspeler te verkopen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws