Overmars onder de indruk: 'Ik had toen één goal, kopbal tegen Kraay en Brandts'

Overmars onder de indruk: 'Ik had toen één goal, kopbal tegen Kraay en Brandts'

Gepubliceerd: donderdag 17 september 2020 om 08:31do 17-09-2020 om 08:31

Marc Overmars is zeer te spreken over de eerste maanden van Antony bij Ajax. Hoewel de directeur voetbalzaken nog verbeterpunten ziet voor de Braziliaanse aanvaller, zijn ook de signalen uit de spelersgroep zéér positief.

"Het Braziliaanse druipt er wel vanaf bij hem. Hij is explosief, in de eerste tien meters razendsnel, maar moet ook diepte in zijn spel krijgen zonder bal", vertelt Overmars aan Voetbal International. Het is een belangrijk verbeterpunt voor Antony, net als zijn rendement.

"Over het rendement maak ik me geen zorgen", reageert Overmars. "Ik denk dan ook weleens: toen ik negentien jaar was, had ik 34 wedstrijden voor Willem II gespeeld, en één goal. Een kopbal nota bene, tegen De Graafschap, tussen Hans Kraay junior en Ernie Brandts door. Met mijn ogen dicht. Dat geloof ik dus wel. We kijken naar groeipotentie."

Antony is voortvarend van start gegaan in Amsterdam. "We hadden dit gehoopt, maar niet verwacht", stelt Overmars. "Het valt ook gewoon niet te voorspellen, maar een leuke referentie zijn voor mij altijd de medespelers. Dat ken ik van vroeger uit mijn eigen spelersperiode ook wel: na twee trainingen weet je wat iemand in zijn mars heeft. In Oostenrijk tijdens het trainingskamp sprak ik een paar spelers, die waren duidelijk onder de indruk. Dat is mooi om te vernemen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Wordt Antony een sensatie in Amsterdam?

(1917 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws