Overmars geeft inkijkje in Ajax-transfer: 'Daardoor andere clubs te slim af'

Overmars geeft inkijkje in Ajax-transfer: 'Daardoor andere clubs te slim af'

Gepubliceerd: woensdag 16 september 2020 om 09:03wo 16-09-2020 om 09:03

Laatste update: woensdag 16 september 2020 om 09:06wo 16-09-2020 om 09:06

Erik ten Hag en Marc Overmars zijn tevreden over de ontwikkeling van Antony in zijn eerste maanden bij Ajax. Overmars geeft een inkijkje in de wijze waarop de transfer van de aanvaller tot stand kwam.

Overmars geeft aan dat Ajax handig gebruik heeft gemaakt van een wat mindere periode van Antony. "In de periode dat veel kapers op de kust lagen om de nieuwe lichting talenten te aanschouwen, had Antony een terugslag. Iets, dat zo veel talenten ervaren, maar waardoor hij niet direct werd opgepikt", vertelt Overmars in gesprek met Voetbal International. "De grote clubs hadden hun aandacht verschoven, maar wij wisten wat hij allemaal kon en mede daardoor konden we andere clubs te snel af zijn, toen Antony vorig jaar weer steeds beter in vorm kwam."

Ajax staat er goed op in Brazilië, mede door de goede resultaten in de Champions League van de afgelopen jaren. "Dat was ook bij Antony bekend. Het sprak direct bij hem tot de verbeelding. En met David Neres hebben we natuurlijk ook naam gemaakt. Hij heeft zich bij ons ontwikkeld, ook tot international van Brazilië."

Trainer Ten Hag is blij met de komst van Antony en ziet dat hij er meteen staat. "Dat is knap, want er is veel veranderd voor hem. Maar het is een speler die er direct staat, met een functionele creativiteit. Daar schuilt ook een grote kwaliteit in. Het sluit aan bij de beelden die ik van hem zag voordat hij in Amsterdam arriveerde. Marc Overmars heeft met de scoutingsstaf heel goede zaken gedaan door hem naar Ajax te halen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws