'Onrust bij Barça niet voorbij: Bartomeu kan motie van wantrouwen tegemoet zien'

'Onrust bij Barça niet voorbij: Bartomeu kan motie van wantrouwen tegemoet zien'

Gepubliceerd: donderdag 17 september 2020 om 12:55do 17-09-2020 om 12:55

De onrust bij FC Barcelona is na de komst van Ronald Koeman zeker nog niet voorbij. President Josep Maria Bartomeu ligt nog steeds zwaar onder vuur. Inmiddels zijn er genoeg handtekeningen verzameld om een motie van wantrouwen tegen hem in te dienen.

Dat melden verschillende Spaanse media, waaronder AS Diario. Bartomeu wil zijn termijn als president van Barcelona uitzitten tot maart 2021, maar er bestaat een kans dat hij dat niet gaat halen. De groepering Més que una Moció - vrij vertaald: meer dan een beweging, naar de slogan van de club Més que un club (Meer dan een club) - heeft voldoende handtekeningen verzameld om een motie van wantrouwen in te dienen.

De groepering haalde 16.500 handtekeningen op en gaat de motie donderdag om 18.00 uur presenteren aan de Spaanse club. Op deze manier hoopt de groepering het aftreden van Bartomeu in werking te stellen. De president ligt zwaar onder vuur, onder meer vanwege zijn rol rondom de Messi-soap. Het wordt Bartomeu niet in dank afgenomen dat Messi bijna vertrok uit Camp Nou.

Woensdag riep Joan Laporta, Barcelona-president van 2003 tot en met 2010, al op om de motie te ondertekenen. 'Ik had het nog eens 20.000 keer gedaan als dat mocht', toont hij zich kritisch op Bartomeu. 'Bartomeu en zijn mensen hebben deze club schade toegebracht en verdienen het niet om nog langer door te gaan. Als je nog niet getekend hebt: vandaag ben je nog op tijd', liet Laporta weten via Twitter.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws