'De Boer moet akkoord gaan met door KNVB geformeerde staf en Van Nistelrooy'

'De Boer moet akkoord gaan met door KNVB geformeerde staf en Van Nistelrooy'

Gepubliceerd: vrijdag 18 september 2020 om 08:31vr 18-09-2020 om 08:31

Als Frank de Boer bondscoach wil worden, moet hij het doen met de staf die hem door de KNVB wordt gegeven. Dat schrijft De Telegraaf, dat ook weet te melden dat Ruud van Nistelrooy rond het EK nog toegevoegd zal worden aan de Oranje-begeleiding.

Een belangrijke voorwaarde van de KNVB in de onderhandelingen met De Boer is dat hij zijn eigen assistenten niet mag meenemen en dat hij moet werken met Dwight Lodeweges, Patrick Lodewijks en Maarten Stekelenburg. De voetbalbond wil liever geen wijzigingen in de technische staf en is ook van plan om rond het EK van 2021 ook Ruud van Nistelrooy nog toe te voegen aan de begeleidingsstaf.

Als De Boer die eis van de KNVB accepteert staat hem volgens De Telegraaf niets in de weg om de opvolger van Ronald Koeman te worden als bondscoach van het Nederlands elftal. Het AD schreef eerder vrijdagochtend al dat het eerste gesprek met directeuren en commissarissen Eric Gudde, Nico-Jan Hoogma, Jan Smit en Han Berger voorspoedig is verlopen en dat er al een vervolggesprek zou zijn ingepland.

Naar alle waarschijnlijkheid wordt De Boer gevraagd om tot en met het WK van 2022 te tekenen en samen te gaan werken met Ruud van Nistelrooy, die in 2021 aan de staf zal worden toegevoegd. De huidige trainer van de O18 van PSV weigerde in september nog om interim-bondscoach Dwight Lodeweges tijdens de interlands tegen Polen en Italië bij te staan.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws