'Robben en Ribéry waren op hun 35e wekelijks in staat topvoetbal te laten zien'

'Robben en Ribéry waren op hun 35e wekelijks in staat topvoetbal te laten zien'

Gepubliceerd: vrijdag 18 september 2020 om 09:14vr 18-09-2020 om 09:14

Laatste update: vrijdag 18 september 2020 om 09:17vr 18-09-2020 om 09:17

Robert Lewandowski heeft de vorm van zijn leven te pakken bij Bayern München. De Poolse spits werd vorige maand 32, maar voelt zich fitter dan ooit. Hij wijst daarbij naar oud-ploeggenoten Franck Ribéry en Arjen Robben.

"Ik voel me nu beter dan op mijn 26e", begint Lewandowski in een uitgebreid interview met Kicker. "Zowel qua fysiek als techniek sta ik er beter voor. Voor dat topniveau heb ik de laatste jaren hard moeten trainen, ik heb veel individuele trainingen afgewerkt. Daarbij gaat het om details, die maken in de top het verschil."

Met Manuel Neuer, Thomas Müller, Jérôme Boateng en Lewandowski heeft Bayern de nodige ervaring in de selectie. Belangrijk, zo vindt de Poolse spits. "Ik vind de leeftijdscategorie 29-33 perfect. En Arjen Robben en Franck Ribéry speelden hier nog op hun 35e... Zij waren in staat om wekelijks supervoetbal te laten zien. Ze hadden veel ervaring en wisten wat ze moesten doen. Het mentale gedeelte is soms belangrijker dan het voetballende."

Lewandowski kende een geweldig seizoen in de Bundesliga en Champions League. De vergelijking met Lionel Messi en Cristiano Ronaldo werd in de media al snel gemaakt. "Ik vind Messi en Ronaldo geweldige spelers, maar geen klassieke nummers 9. Voor een centrumspits zoals ik is scoren inderdaad lastiger. Ik sta vaak met mijn rug naar het doel, moet de bal ophalen en heb vaak twee tegenstanders in mijn nek. Zij hebben het spel vóór zich. Mijn manier van spelen kost meer kracht", sluit de Bayern-spits af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws