Martens zinspeelt op Ajax-transfer: 'Geen geheim, ik sta er zeker voor open'

Martens zinspeelt op Ajax-transfer: 'Geen geheim, ik sta er zeker voor open'

Gepubliceerd: vrijdag 18 september 2020 om 12:54vr 18-09-2020 om 12:54

Lieke Martens zinspeelt op een terugkeer naar de Nederlandse Eredivisie. Ajax is een droom, zo geeft de sterspeelster van FC Barcelona en Oranje toe in gesprek met Voetbal International.

Martens (27) verliet op vijftienjarige leeftijd het ouderlijk om haar voetbaldroom na te jagen. Na periodes in België, Duitsland en Zweden streek ze in 2017 neer bij grootmacht Barcelona, maar het moment dat de beste voetbalster van 2017 terugkeert naar Nederland komt steeds dichterbij.

"Natuurlijk lopen er altijd lijntjes", antwoordt Martens op de vraag van VI wanneer ze naar Ajax komt. "Ik snap die vraag ook wel. Ik zal eerlijk zeggen dat de rode draad in mijn leven eenzaamheid is. Daar lieg ik ook niet over. Ik ben vaak eenzaam, al vijftien jaar lang."

Voor haar gevoel is ze nog niet klaar in Barcelona. "Ik heb niet voor niets twee jaar bijgetekend", zegt ze. "Daarna zit de kans er zeker in dat ik terugkom. Helemaal als ik kijk naar de ontwikkelingen hier (in Nederland, red.). Het niveau is hoger, de faciliteiten worden beter en ook andere internationals keren al terug. De Eredivisie is echt goed bezig."

"Het is geen geheim dat ik al van jongs af aan supporter van Ajax ben geweest, dus ik sta er zeker voor open. Maar wel op termijn. Maar ik sluit andere clubs echt niet uit. Het zijn dingen waar ik nu niet mee bezig ben. Ik wil gewoon iedere training het beste uit mezelf halen. Daar ben ik mee bezig", besluit Martens.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws