Update: 'Ajax verhuurt Eiting met optie tot koop aan Championship-club'

Update: 'Ajax verhuurt Eiting met optie tot koop aan Championship-club'

Gepubliceerd: vrijdag 18 september 2020 om 16:56vr 18-09-2020 om 16:56

Laatste update: vrijdag 18 september 2020 om 17:40vr 18-09-2020 om 17:40

Carel Eiting staat inderdaad op het punt om Ajax te verruilen voor Huddersfield Town, melden Ajax Showtime en het Algemeen Dagblad. Het transfernieuws sijpelde eerder deze week al door vanuit Engeland.

Zaakwaarnemer Guido Albers heeft het nieuws vrijdag aangewakkerd via social media: hij deelde via Instagram Story een selfie met Eiting vanaf het vliegveld. Volgens Ajax Showtime en het AD is een huurtransfer in de maak. Ajax en Huddersfield Town – vorig seizoen de nummer 18 van het Engelse Championship – zijn er al bijna uit: alleen de laatste formaliteiten moeten nog geregeld worden, klinkt het.

Eiting loopt al sinds 2007 rond bij Ajax en maakte tijdens het seizoen 2016/2017 zijn debuut voor het eerste elftal. Mede door hardnekkig blessureleed kwam hij tot slechts 31 officiële optredens namens het eerste. Zondag zat hij negentig minuten lang op de bank tegen Sparta: het zal voorlopig Eitings laatste bijdrage aan een wedstrijd van Ajax geweest zijn.

Update: Carel Eiting heeft zijn laatste wedstrijd voor Ajax mogelijk al gespeeld. Volgens Voetbal International wordt de 22-jarige middenvelder 'naar alle waarschijnlijkheid' met een optie tot koop verhuurd aan Huddersfield Town. Voor welk bedrag de Championship-club hem in de toekomst kan overnemen, is niet duidelijk. Naast Huddersfield hadden onder meer PEC Zwolle, sc Heerenveen en clubs uit Italië, Spanje en Griekenland interesse voor Eiting.

Zaakwaarnemer Guido Albers bevestigt aan De Telegraaf dat de keuze op de Engelsen is gevallen. Bij Huddersfield voldoet Eiting aan de criteria van manager Carlos Corberán. De voormalig assistent van Marcelo Bielsa bij Leeds United zocht een voetballende middenvelder, weet VI.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws