Oranje Leeuwinnen danken Roord en kunnen titel verdedigen op EK

Oranje Leeuwinnen danken Roord en kunnen titel verdedigen op EK

Gepubliceerd: vrijdag 18 september 2020 om 17:56vr 18-09-2020 om 17:56

De Nederlandse vrouwen kunnen een ticket boeken voor het EK 2022. Door een 0-1 overwinning bij achtervolger Rusland, zijn de Oranje Leeuwinnen zo goed als zeker van het eindtoernooi. Jill Roord was in Moskou de matchwinner.

Nederland was nog ongeslagen in de EK-kwalificatie. Alleen Rusland bleef nog enigszins in het spoor, maar moest vrijdagavond ook buigen voor de ploeg van coach Sarina Wiegman. Roord opende al snel de score, nadat zij vanaf links naar binnen kwam en prachtig raak schoot. Daarmee toonde de middenveldster opnieuw aan in bloedvorm te verkeren, nadat ze in de eerste twee duels van Arsenal al twee hattricks, tegen Reading (6-1) en West Ham United (1-9), had gemaakt.

Ditmaal bleef Roord steken op één treffer. Een kleine twintig minuten voor tijd verliet ze enigszins aangeslagen het veld. Haar doelpunt bleek desondanks genoeg voor de zege voor de Oranje Leeuwinnen, die nu een voorsprong van twaalf punten hebben op Rusland. De Russen hebben nog wel twee duels tegoed, maar Nederland kan zijn titel gaan verdedigen in Engeland.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws