Neres dacht aan stoppen: 'Op dat moment was ik heel erg van streek'

Neres dacht aan stoppen: 'Op dat moment was ik heel erg van streek'

Gepubliceerd: vrijdag 18 september 2020 om 18:32vr 18-09-2020 om 18:32

David Neres ging tijdens zijn zware knieblessure door een diep dal. De 23-jarige aanvaller van Ajax vreesde zelfs even dat zijn carrière al voorbij was, zo vertelt hij aan FOX Sports.

Het ging bijna een jaar geleden mis voor Neres in het Champions League-duel met Chelsea. De Braziliaan kwam verkeerd terecht en liep een zware knieblessure op. Een maandenlange revalidatie volgde. "Het is niet makkelijk geweest. In het begin leek het mee te vallen. Maar tijdens het herstel traden er complicaties op. Mijn knie werd maar niet beter."

"Ik trainde en trainde en werkte keihard, maar ik zag geen verbetering", vervolgt Neres. "Op een bepaald punt dacht ik dat ik voor niets aan het werk was. Je doet er alles aan en ziet geen verbetering, dan raak je ontmoedigd. Ook al glimlach ik vaak en maak ik veel grapjes, het is onmogelijk om altijd blij te zijn. Op dat moment was ik heel erg van streek."

Neres zag het zelfs niet meer zitten. "Ik dacht er soms aan om te stoppen, omdat het zo moeizaam was. Er staan zo'n twee maanden voor zo'n blessure, bij mij werden het er negen. Soms dacht ik dat het nooit meer goed kwam. Maar zoals ik al zei, ik ben nooit gestopt met trainen. Ik probeerde toch altijd vrolijk verder te werken. Uiteindelijk ben ik beloond."

De vleugelaanvaller wil laten zien dat hij sterker is teruggekeerd. Hij kijkt al uit naar zijn eerste doelpunt. "Zelfs ik weet niet hoe ik dan zal reageren. Het zal een groot emotioneel moment zijn na alles wat ik de afgelopen periode heb meegemaakt."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws