Bijlow: 'Ik liep geen polonaise, omdat een grote speler niet scoorde vanaf stip'

Bijlow: 'Ik liep geen polonaise, omdat een grote speler niet scoorde vanaf stip'

Gepubliceerd: zaterdag 19 september 2020 om 08:20za 19-09-2020 om 08:20

Justin Bijlow heeft voor het eerst gereageerd op zijn gestopte strafschop tegen Borussia Dortmund tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Feyenoord-keeper hield de poging van Erling Braut Haaland uit zijn doel, maar daar is hij verder totaal niet mee bezig.

Voor Bijlow staat de prestatie altijd voorop. De keeper geeft aan dat de overwinning het belangrijkste is. "Neem de vraag hoeveel keer ik vorig seizoen de nul heb gehouden. Dat weet ik dus niet. Dat meen ik echt. Het klinkt misschien saai, maar alleen een overwinning telt écht", begint Bijlow in gesprek met het Algemeen Dagblad

"Een voorbeeld? In de voorbereiding tegen Borussia Dortmund stopte ik een strafschop van Erling Haaland. Daar werd heel veel naar gevraagd, Haaland is natuurlijk een topspeler. Maar geloof me, het is echt niet zo dat ik daar in Duisburg de polonaise heb gelopen omdat een grote voetballer niet tegen mij wist te scoren vanaf de stip", geeft Bijlow aan.

Het ging de Feyenoord-keeper tijdens die wedstrijd om andere dingen. "Ik was wél blij dat wij die wedstrijd wonnen en dat we de hoek waar hij zou schieten goed hadden voorspeld. Ja, ik zeg we. Ik krijg daar natuurlijk hulp bij. Het was misschien maar een oefenwedstrijd maar ook dan bereiden we ons goed voor. Toen Haaland de bal pakte, wist ik dat de kans groot was dat hij links van mij zou schieten."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws