'Ik hoop dit seizoen of volgend seizoen basisspeler te worden bij Ajax'

'Ik hoop dit seizoen of volgend seizoen basisspeler te worden bij Ajax'

Gepubliceerd: zaterdag 19 september 2020 om 11:20za 19-09-2020 om 11:20

Jurriën Timber wil na zijn nieuwe contract bij Ajax doorpakken. De negentienjarige verdediger hoopt dit seizoen of anders volgend jaar een basisplaats te bemachtigen in de ploeg van coach Erik ten Hag.

"Ik sluit nu gewoon aan bij 1", vertelt Timber op de clubsite van de Amsterdammers. "De minuten die ik niet maak kan ik gewoon maken bij Jong Ajax. Dat is een voordeel bij Ajax. Vanuit daar probeer ik mezelf te laten zien bij het eerste en hopelijk dit seizoen of volgend seizoen basisspeler te worden."

Erik ten Hag ziet hem als een echte Ajax-verdediger. "Hij is een verdediger die vooruit kan verdedigen, met ruimte in zijn rug. Daarnaast neemt hij initiatief in de opbouw. Zowel in balbezit als puur verdedigend staat hij z'n mannetje. Hij is daarbij niet op z'n mondje gevallen en heeft een aantal leiderschapskwaliteiten."

"Hij kan back spelen, al zie ik 'm vooral als een centrale verdediger", gaat de trainer in op de vraag wat de beste positie van zijn pupil is. "Vorig jaar was hij nog echt een youngster, toen hij meeging op trainingskamp. Dat hij nu een jaar later al zo ver is dat hij echt competitie kan maken om bij de eerste 11 te komen is een prachtige ontwikkeling."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Groeit Jurriën Timber uit tot vaste basisspeler bij Ajax?

(763 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws