LIVE-discussie: AZ noodgedwongen met nieuw centraal duo, Pherai op de PEC-bank

LIVE-discussie: AZ noodgedwongen met nieuw centraal duo, Pherai op de PEC-bank

Gepubliceerd: zaterdag 19 september 2020 om 15:50za 19-09-2020 om 15:50

AZ gaat zaterdagmiddag proberen om de Champions League-kater na de uitschakeling tegen Dinamo Kiev weg te spoelen. De Alkmaarders spelen hun eerste competitieduel van het seizoen en trappen om 16.30 uur speelronde 2 af tegen PEC Zwolle.

Dat doet de ploeg van Arne Slot verrassend genoeg met Pantelis Hatzidiakos: de Griekse verdediger scheurde eind 2019 zijn kruisband af en maakt zijn rentree als basisspeler. Nieuwkomer Timo Letschert vormt het centrale duo met Hatzidiakos en maakt zijn AZ-debuut. Routiniers Ron Vlaar en Jordy Clasie zijn afwezig, Teun Koopmeiners schuift door naar het middenveld. Ook Oussama Idrissi moet passen, waardoor Albert Gudmundsson zijn basisplek behoudt.

PEC kwam al wél in actie tijdens de eerste speelronde en verloor thuis met 0-2 van Feyenoord. Trainer John Stegeman ziet echter geen redenen om zijn opstelling te wijzigen. De donderdag van Borussia Dortmund gehuurde Immanuel Pherai begint op de reservebank: de negentienjarige Amsterdammer zou als invaller zijn Eredivisie-debuut kunnen maken.

De opstellingen:
AZ: Bizot; Svensson, Letschert, Hatzidiakos, Wijndal; Midtsjö, De Wit, T. Koopmeiners; Stengs, Boadu, Gudmundsson.
PEC Zwolle: Zetterer; Van Wermeskerken, Kersten, Van Polen, Paal; Drost, Lam, Huiberts; Leemans, Ghoochannejhad, Van Duinen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat AZ zich herpakken tegen PEC?

(686 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws