Eiting legt keuze voor Huddersfield uit: 'Een van de redenen hier te gaan spelen'

Eiting legt keuze voor Huddersfield uit: 'Een van de redenen hier te gaan spelen'

Gepubliceerd: zondag 20 september 2020 om 09:09zo 20-09-2020 om 09:09

Carel Eiting koos bewust voor een avontuur in het Championship, het tweede niveau van Engeland. De middenvelder wordt door Ajax voor één seizoen verhuurd aan Huddersfield Town en wil zich op fysiek vlak verder ontwikkelen.

"Dat was een van de redenen om hier te komen spelen", vertelt Eiting in gesprek met het clubkanaal van Huddersfield. "Ik wil me op fysiek vlak verder ontwikkelen. Ik heb verschillende blessures gehad in het verleden, maar ben nu honderd procent fit en heb wedstrijden nodig. Daar is een verhuurperiode een perfecte mogelijkheid voor."

Eiting kwam tot op heden niet verder dan 31 wedstrijden in Ajax 1. Het overgrote deel van die wedstrijden kwam hij als invaller binnen de lijnen. "Ik ben blij dat ik hier ben en heb er zin in om te gaan spelen", vervolgt de middenvelder. "Ik heb al met de coach gesproken en ook met andere mensen van de club. Het gaf een goed gevoel, dan hoef je ook niet lang na te denken over zo'n beslissing."

"Ik heb al met de trainer (Carlos Corberán, red.) gesproken over de manier van spelen", geeft Eiting aan. "Dat is het belangrijkste. Ik kreeg een goed gevoel bij de ideeën. Ik wist niet veel van de club, dus ik zat zonder vooroordelen toen ze de interesse kenbaar maakten. Ik was benieuwd hoe ze het hier in Engeland deden", sluit Eiting af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws