Kritiek op Solskjaer vanwege Van de Beek: 'Nu zijn de fans nog gefrustreerder'

Kritiek op Solskjaer vanwege Van de Beek: 'Nu zijn de fans nog gefrustreerder'

Gepubliceerd: zondag 20 september 2020 om 10:38zo 20-09-2020 om 10:38

De beslissing van Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer om Donny van de Beek zaterdag op de bank te laten starten, kan niet op veel bijval rekenen. Ook oud-speler Patrice Evra van The Mancunians plaatst vraagtekens bij die keuze.

United ging thuis met 1-3 onderuit tegen Crystal Palace. Van de Beek kwam na 67 minuten in het veld en tekende prompt voor de aansluitingstreffer. "Ik weet nog toen ik naar United kwam", vertelt Evra in zijn rol als analist bij Sky Sports. "Ik had drie dagen getraind en speelde toen de derby tegen Manchester City. Het was een ramp, maar Sir Alex Ferguson werd niet bekritiseerd dat hij mij had laten starten."

"Daarom heb ik soms het idee dat Ole zijn spelers iets te veel wil beschermen", vervolgt de Fransman. "Hij denkt: Van de Beek is er pas net, dus ik weet dat iedereen enthousiast is. Nee, iedereen is enthousiast over hem, dus laat hem dan ook spelen."

Volgens Evra zou Solskjaer het zichzelf makkelijker maken. "Als hij slecht speelt, dan zullen mensen kritiek hebben op Van de Beek en niet op Ole. Maar nu krijg je vragen waarom Van de Beek niet mocht beginnen. Je hoeft je spelers niet altijd te beschermen. Nu scoorde Van de Beek als invaller en zijn de fans nog gefrustreerder."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws