Elia onthult: 'Ze boden skybox en ik mocht concerten geven in het stadion'

Elia onthult: 'Ze boden skybox en ik mocht concerten geven in het stadion'

Gepubliceerd: zondag 20 september 2020 om 11:07zo 20-09-2020 om 11:07

Eljero Elia streek neer bij FC Utrecht, maar ook zijn oude clubs FC Twente en ADO Den Haag zaten achter hem aan. De 33-jarige vleugelaanvaller vertelt bij Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports dat met name de club uit de Hofstad er alles aan deed om hem te overtuigen.

"Mijn gesprekken met ADO waren heel positief. Ik heb met Mo (Hamdi, algemeen directeur, red.) gesproken en ze wilden me alles geven wat ze konden. Een deel van de opbrengsten van de seizoenkaarten, bijvoorbeeld. Een eigen skybox. Ik mocht bij wijze van spreken concerten geven in het stadion, als ik evenementen wilde organiseren. Zulke kleine dingen", vertelt Elia die een eigen muzieklabel heeft. "Ze wilden me alle vrijheid geven. Ik kon ook mijn trainerspapieren halen."

Toch viel de keuze uiteindelijk op FC Utrecht. "Ik ben een voetballer", stelt de dertigvoudig Oranje-international. "Ik wil op het veld presteren. Ik was er nog niet aan toe om degradatievoetbal te spelen of in het rechterrijtje te bikkelen. Dat heb ik eerlijk gezegd, Mo begreep me ook. Het werd alleen niet overal gewaardeerd."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws