Twente houdt Feyenoord op gelijkspel na dubbele strafschop Berghuis

20-09-2020 16:28
279

Feyenoord heeft zondag voor het eerst dit seizoen puntenverlies geleden in de Eredivisie. FC Twente hield de Rotterdamse club op een gelijkspel in De Kuip: 1-1.

Liefst 13.000 toeschouwers - uniek in coronatijd - waren welkom bij Feyenoord - Twente. De supporters zaten net op hun plek, toen er al werd gescoord. Oud-Ajacied Vaclav Cerny opende na amper twee minuten de score op aangeven van Danilo Pereira.

Feyenoord probeerde aan te dringen, maar slaagde er niet in Twente met de rug tegen de muur te zetten. Voor rust werd het wel weer gelijk. Lutsharel Geertruida versierde een strafschop, die werd gemist door Steven Berghuis. De aanvoerder kreeg echter een herkansing, nadat hij werd neergehaald voor de rebound. Bij zijn tweede poging had doelman Joël Drommel geen antwoord meer.

Twente kreeg vervolgens nog een uitgelezen mogelijkheid om toch met een voorsprong de rust in te gaan, maar spits Danilo schoot wild over. Na rust strandden de meeste goede bedoelingen van beide teams: Feyenoord kon geen vuist maken, terwijl het moegestreden Twente niet meer hoefde.

Feyenoord-trainer Dick Advocaat probeerde nog een slotoffensief te ontketenen met het inbrengen van Robert Bozenik, Luciano Narsingh en debutant João Teixeira voor de tegenvallende Bryan Linssen, Nicolai Jörgensen en Orkun Kökcü, maar gescoord werd er - ondanks goede kansen voor Berghuis en Narsingh - niet meer. Zowel Feyenoord als Twente staat nu op vier punten uit twee competitiewedstrijden.