Frontale aanval van boze Gullit op KNVB: 'Ze gaan weer hun eigen gang'

Frontale aanval van boze Gullit op KNVB: 'Ze gaan weer hun eigen gang'

Gepubliceerd: zondag 20 september 2020 om 17:40zo 20-09-2020 om 17:40

Ruud Gullit zet grote vraagtekens bij de sollicitatieprocedure van de KNVB na het vertrek van Ronald Koeman. Frank de Boer wordt zo goed als zeker bondscoach van Oranje, terwijl 'andere kandidaten van kleur' volgens Gullit niet eens de kans hebben gehad.

De voormalige assistent-bondscoach van het Nederlands elftal vindt dat de KNVB op zijn minst had moeten praten met Henk ten Cate. "Je doet weer hetzelfde als wat je daarvoor hebt gedaan: je eigen gang gaan", reageert Gullit in de studio van Ziggo Sport.

Om racisme en discriminatie in het voetbal tegen te gaan heeft de KNVB de 'commissie-Mijnals' ingesteld. Dit prominente gezelschap, met onder meer Gullit, moet met adviezen gaan komen om het probleem te bestrijden en toetst het beleid van de bond kritisch.

"De KNVB heeft ons daar neergezet, omdat ze diversiteit willen hebben. En dan maak je er geen gebruik van", aldus Gullit. "Het is noodzakelijk om de Rooney-rule in te voeren, zodat er ook mensen van kleur moeten worden geïnterviewd. Het gaat er niet om dat je dan iemand moet kiezen, maar je moet hem wel de kans geven. Nou, dit was een kans."

"Er zijn heel veel kandidaten genoemd, maar die zijn helemaal niet geïnterviewd. Dát was de reden dat ze ons (commissie-Mijnals, red.) daar wilden hebben, maar ze doen er niks mee. En als je zegt dat je Frank Rijkaard gaat interviewen... Dat is geen keuze, want van hem weet je dat hij het niet gaat doen."

Gullit vervolgt: "Ik heb dagelijks appverkeer met Frank en heb het niet eens aan hem gevraagd. Hij heeft al tien jaar niks gedaan. Dat weet iedereen, dus ik vind dat geen serieuze kandidaat. Ze wisten dat Frank het niet zou doen. Ik had het ook goed gevonden als ze met Van Gaal zouden praten. Het gaat er ons helemaal niet om dat er iemand van kleur moet zitten."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws