Weer negatieve hoofdrol Kepa bij nederlaag Chelsea: Liverpool pakt de volle buit

20-09-2020 19:23 Laatste update: 19:23
50

Liverpool heeft de topper tegen Chelsea gewonnen. Mede door een gigantische blunder van doelman Kepa Arrizabalaga (de duurste doelman tot nu toe) werd het 0-2 op Stamford Bridge.

Door een knieblessure moest Hakim Ziyech de wedstrijd tegen Liverpool aan zich voorbij laten gaan. Bij The Reds kon Thiago Alcantara wel zijn debuut maken. Hij werd afgelopen week overgenomen van Bayern München en begon tegen Chelsea op de bank. Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum startten in de basis.

Het gevaar moest bij Chelsea komen van Timo Werner, die moeite had met de verdedigers van Liverpool en pas na een half uur de eerste grote kans van de wedstrijd kreeg. Liverpool wist daar zelf weinig tegenover te stellen, het bleef beperkt tot een kansje van Roberto Firmino. Kort voor de rust kantelde de wedstrijd toen de doorgebroken Sadio Mané werd neergehaald door Andreas Christensen, die daar een gele kaart voor kreeg. Na inmenging van de VAR werd dit omgezet in een rode kaart. Manager Frank Lampard moest de boel in de rust noodgedwongen omzetten. Fikayo Tomori kwam voor Kai Havertz.

Vijf minuten na rust opende Liverpool de score in Londen. Trent Alexander-Arnold gaf de bal goed voor op Mané, die Kepa met een sterke kopbal in de verre hoek passeerde. Kepa ging nog geen minuut later gruwelijk in de fout door een terugspeelbal in de voeten van Mané te passen. Daardoor werd het 0-2 en lijkt de positie van Kepa, die al langer onder vuur ligt, onhoudbaar.

De tweede treffer van Mané leek Chelsea de das om te doen, vooral omdat de Londenaren nauwelijks wat hadden gecreëerd. Dé kans om de spanning terug te brengen werd om zeep geholpen. Thiago versierde een kwartier voor tijd een strafschop, maar de inzet van de doorgaans betrouwbare Jorginho werd door doelman Alisson gepareerd. Ook Tammy Abraham zag een inzet even later gekeerd worden door de Braziliaan.