Real Madrid stelt teleur en glijdt in eerste speelronde van La Liga meteen uit

20-09-2020 22:50
26

Real Madrid is het nieuwe seizoen direct begonnen met puntenverlies. De Spaanse kampioen beet zich stuk op Real Sociedad en kwam op vreemde bodem niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

Real-trainer Zinedine Zidane, die tegen Sociedad verrassend genoeg een basisplaats had ingeruimd voor Martin Odegaard, zag hoe zijn ploeg er nauwelijks aan te pas kwam tegen de Baskische club. Sterker nog, Sociedad was met name in de eerste helft het gevaarlijkste team. Goals leverde dat echter niet op. Daarna beet Real wat meer van zich af, zonder echt gevaarlijk te worden.

De Koninklijke riep na ruim een half uur om een strafschop na een vermeende handsbal van een van de Sociedad-spelers, maar daar wilde de scheidsrechter niet aan. De grootste kans van de eerste helft was van voormalig Willem ll-speler Alexander Isak, die Thibaut Courtois op weg zijn vond.

De tijd begon na een uur spelen te dringen voor Real, dat het even niet had tegen Sociedad. De thuisploeg probeerde juist met countervoetbal de overwinning te stelen. Zidane wisselde aanvallend, maar dat bracht hem niet waar hij op hoopte. Real begint het seizoen teleurstellend en krijgt volgende week zaterdag tegen Real Betis de kans om zich te herstellen.