Van Hooijdonk verrast en schuift Youri Mulder naar voren bij Oranje

Van Hooijdonk verrast en schuift Youri Mulder naar voren bij Oranje

Gepubliceerd: maandag 21 september 2020 om 00:11ma 21-09-2020 om 00:11

Laatste update: maandag 21 september 2020 om 00:19ma 21-09-2020 om 00:19

Pierre van Hooijdonk schuift bij Studio Voetbal een wel heel opvallende assistent-bondscoach naar voren. Hij denkt dat Youri Mulder geschikt is, mede omdat hij over veel sociale vaardigheden beschikt.

Frank de Boer lijkt de bondscoach te gaan worden. Mulder kan zo met hem mee, zegt Van Hooijdonk. "Valentijn Driessen opperde Van Persie en ergens anders hoorde ik Sneijder. Dat zou kunnen, als die jongens zouden beschikken over TC1", zegt Van Hooijdonk bij Studio Voetbal. "De KNVB heeft de duurste trainerscursus van Europa. Dan kan het niet zo zijn dat een ongediplomeerde trainer assistent wordt. Of ik iemand weet? Ja, iemand met heel veel sociale vaardigheden: Youri Mulder."

Nordin Amrabat zou voor Henk ten Cate als bondscoach gaan. "Je moet gewoon de beste bondscoach kiezen en kijken naar wat ze zoeken. Wie ik genomen had? Henk ten Cate zou een serieuze optie zijn. Niet per se vanwege diversiteit, maar puur omdat het een vakman is."

"Het gaat niet om die tien dagen dat je bij elkaar bent. Dan is iedereen happy. Het gaat om de toernooien", zegt Amrabat. "Je hebt drie à vier weken voorbereiding en een toernooi van drie à vier weken. Dan ontstaat er irritatie. Je hebt een staf nodig die de jongens een beetje koest kan houden."

"Wesley Sneijder zou op een toernooi ideaal zijn, samen met Frank de Boer en Lodeweges. Die staat tussen de jongens, heeft humor en kan ook tegen de trainer zeggen dat er twee keer getraind wordt of dat de jongens een beetje moe zijn."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Nederland Nederland

Poll

Youri Mulder is geschikt voor Oranje

(1624 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws